Samenwerkende bedrijven binnen het Proces- en Maintenance College

De volgende bedrijven werken binnen het Proces- en Maintenance College samen met de onderwijsinstellingen Scheepvaart & transport College, ROC Zadkine en het Albeda College:

Air Liquide Industrie B.V.

Wat doen wij?

Air Liquide Large Industries produceert industriële gassen en utilities zoals stoom en elektriciteit. 

Om iedere klant de juiste aandacht te kunnen geven heeft Air Liquide haar activiteiten onderverdeeld in vier World Business Lines: 

 • Large Industries
 • Industrial Merchant
 • Electronics
 • Healthcare

Deze zijn allen in Nederland vertegenwoordigd. Air Liquide bedient ondermeer klanten in de chemie, elektronica, voedselindustrie, metaalnijverheid, laboratoria en technologie.  Air Liquide is ook actief in de gezondheidszorg.

Waar werken wij?

De Air Liquide Group is opgericht in 1902 en heeft momenteel vestigingen in meer dan 80 landen met in totaal meer dan 43.600 medewerkers.

De vestigingen van Air Liquide in Nederland leveren een groot scala van industriële en medische gassen evenals een breed aanbod aan aanverwante services en apparatuur. 

Air Liquide is een uitstekende werkgever die talent op alle niveaus veel te bieden heeft zoals:

 • een solide organisatie met een gestage groei.
 • een multinational van allure met compacte locale organisaties waardoor er veel ruimte is voor het individu, eigen ideeën en initiatieven.
 • vele ontwikkelingsmogelijkheden, in de vorm van opleiding, training maar ook binnen projecten.
 • een markt conform arbeidsvoorwaardenpakket.

Waar vind je ons?

Nederland is een groeimarkt voor Air Liquide Large Industries. Naast een hoofdkantoor in Rotterdam, heeft zij “state of the art” plants op de volgende locaties:

 • Pernis: de nieuwste Air Liquide plant in Nederland, een warmtekrachtcentrale (stoom enelektriciteit)
 • Rozenburg:2 waterstof en koolmonoxide plants en 3 warmtekrachtcentrales. Deze grote locatie is onlangs uitgebreid met een nieuwe wereldschaal waterstof plant en een liquid CO2-unit.
 • Bergen op Zoom: een complexe waterstof en koolmonoxide plant
 • Terneuzen: een luchtsplitsingsplant met een hoge automatiseringsgraad

Meer weten?

Door de groei die Air Liquide Large Industrie doormaakt zijn er volop kansen. Voor meer informatie: www.airliquide.nl.

 

BEZOEK WEBSITE

Air Products Nederland B.V.

Wat doen wij?

Het bedrijf staat bekend vanwege haar vernieuwingsdrang, het steeds weer tot goede oplossingen komen en haar aandacht voor veiligheid en milieu in de bedrijfsvoering.

De producten worden ontwikkeld door specialisten, die samen met klanten de juiste eigenschappen van een product benutten om te voldoen aan specifi eke eisen van industriële applicaties

Waar werken wij?

Air Products voorziet wereldwijd klanten in de technologiebranche, de energiesector, de gezondheidszorg en in industriële markten van een uniek pakket van producten, diensten en klantgerichte oplossingen op het gebied van industriële gassen, chemicaliën en apparatuur.

Waar vind je ons?

Air Products is actief in veertig landen met de productie van o.a. zuurstof, stikstof, waterstof en koolmonoxide. Zij is ook marktleider op het gebied van producten voor onder meer de chemische en elektronica industrie. Zij heeft een grote verscheidenheid aan activiteiten: van het ontwikkelen en leveren van materialen die geschikt zijn voor kritische toepassingen tot het op de markt brengen van milieuvriendelijke chemicaliën.

BEZOEK WEBSITE

AVR Afvalverwerking B.V.

Wat doen wij?

AVR verbrandt afval en maakt er energie van in haar afvalenergiecentrales.

Waar werken wij?

Zo leveren we stoom aan omliggende bedrijven en als warmte voor de centrale verwarming bij mensen thuis. Ook zetten we stoom om in elektriciteit . Dit is voor een derde deel groene energie.

Wist je dat de verbranding van één vuilniszak met afval genoeg energie oplevert voor zeven douchebeurten?

Waar vind je ons?

De afvalverbrandingsinstallatie van AVR in Rozenburg is de grootste van Europa. Voor deze locatie zijn we op zoek naar enthousiaste talenten met pit en daadkracht. AVR is een uitstekende werkgever bij wie ambitieuze mensen alle kansen krijgen. Het bedrijf is onderdeel van de Van Gansewinkel Groep: het grootste afval-en milieubedrijf in de Benelux.

BEZOEK WEBSITE

BP Raffinaderij Rotterdam B.V.

Wat doen wij?

BP Raffinaderij Rotterdam is één van de grootste olieraffinaderijen. Onze raffinaderij verwerkt dagelijks 400.000 vaten aardolie. Wij produceren uit aardolie een uitgebreid pakket aan eindproducten en halffabrikaten, als LPG, euroloodvrij, Ultimate, super plus, diesel, kerosine (vliegtuigbenzine), huisbrandolie, stookolie en grondstoffen voor de petrochemische industrie en leveren o.a. aan de BP servicestations in Nederland

Waar werken wij?

Bij BP Raffinaderij Rotterdam werken ongeveer 700 medewerkers. Veiligheid, milieubewustzijn, collegialiteit en samenwerken staan bij ons op de eerste plaats. Kenmerkend voor onze cultuur zijn professionaliteit, informele omgangsvormen en open communicatie, zowel intern als extern.

Werken bij BP Raffinaderij Rotterdam betekent werken in een internationale omgeving. Deze diversiteit aan collega’s maakt het mogelijk om tijdens je loopbaan veel kennis uit te wisselen en van elkaar te leren.

Waar vind je ons?

Je vindt ons in het Rotterdamse havengebied met locaties in Europoort en Pernis.
In 2011 heeft ons nieuwe raffinaderijkantoor de Publieksprijs gewonnen “Havenbeeld 2011 voor het mooiste kantoorgebouw in de haven.

Onze adres gegevens:
BP Raffinaderij Rotterdam BV,
d’Arcyweg 76,
3198 NA Europoort-Rotterdam.
Havennummer 6125. 

Kijk op www.stapbinnenbijbp.nl voor meer informatie en solliciteer direct of neem contact op via 0181 - 259 853 

Meer weten?

www.bp.com en www.bp.com/careers/netherlands

BEZOEK WEBSITE

Cabot B.V.

Wat doen wij?

Cabot is een deskundige onderneming is het produceren en behandelen van fijne deeltjes, zoals zwarte koolstof die o.a. door de bandenindustrie gebruikt wordt voor het verstevigen van banden.

Waar werken wij?

Cabot B.V. is een organisatie met vestigingen over heel de wereld. Onze locatie in Nederland is gevestigd aan de Botlekstraat 2, 3197 KA te Rotterdam.

Waar vind je ons?

Het product van Cabot worden gebruikt in allerlei toepassingen. Van autobanden tot printers en batterijen.

BEZOEK WEBSITE

Ducor Petrochemicals B.V.

Wat doen wij?

Ducor Petrochemicals B.V. produceert de kunststof Polypropyleen (PP). In een continu-proces wordt in 2 stappen vanuit vloeibaar gas (propyleen) eerst PP-poeder geproduceerd, dat vervolgens tot PP-korrels verwerkt wordt.  Deze korrels worden door onze klanten verwerkt tot consumentenproducten.  Als kleine speler op de Europese markt bieden wij onze klanten producten op maat en goede logistieke service.

 

Waar werken wij?

Ducor Petrochemicals is gevestigd op het 5210-bedrijventerrein in Rozenburg. Op deze locatie werken ongeveer 85 medewerkers, waarvan 42 in ploegendienst.

Waar vind je ons?

De producten van Ducor Petrochemicals  zijn milieuvriendelijk, niet giftig, recyclebaar en worden door onze klanten verwerkt in verpakkingmaterialen, textiel, tapijten, film en folie, huishoudelijke artikelen, auto-onderdelen, elektrische apparaten en vele andere toepassingen. Ieder huishouden heeft ongeveer 150 kg polypropyleen in huis.

Onze gegevens:
Ducor Petrochemicals B.V.
Merseyweg 24
3197KG Botlek-Rt
info@ducorchem.com
www.ducorchem.com

BEZOEK WEBSITE

Emerald Kalama Chemical

Wat doen wij?

Emerald Kalama Chemical BV is wereld markleider met betrekking tot de productie en verkoop van benzoëzuur, derivaten en volgproducten daarvan.

Voor de komende jaren hebben wij een uitdagende groeimissie.

Op de site in Rotterdam worden momenteel nieuwe productie installaties gebouwd, waarmee het producten pakket zowel in volume als in aantal zal worden uitgebreid.

Produktie vindt plaats in vol continue dienst (5 ploegen) in en aantal geschakelde fabrieken, waarin zich tal van unit operations zoals reactie, destillatie, extractie, kristallisatie en vaste stof verwerking bevinden. De site heeft eigen stoomvoorziening en waterzuiveringsinstallatie. De bedrijfsvoering wordt gestuurd vanuit een centrale controle kamer.

Waar werken wij?

Ons hoofdkantoor is gevestigd in Geleen en onze Produktielokatie is gevestigd aan de Montrealweg 15 in de Botlek. In Nederland werken wij met ongeveer 140 medewerkers.

Waar vind je ons?

Eindmarkten zijn o.a. voedingsmiddelen voor mens en dier, producten voor persoonlijke verzorging en geneesmiddelen.

BEZOEK WEBSITE

ENCI

Wat doen wij?

ENCI maakt deel uit van de HeidelbergCement Groep, wereldwijd marktleider in zand en grind en één van de grootste producenten van cement en beton ter wereld. ENCI maakt deel uit van de activiteiten van HeidelbergCement in de Benelux. De HeidelbergCement Groep is op de Nederlandse markt ook aanwezig via Mebin (betonmortel) en Sagrex (aggregaten).

In 1964 bouwde ENCI in het Botlekgebied in Rotterdam (Rozenburg) – een 2e fabriek voor de productie van hoogovencement. De hoogovenslak, een CO2- neutraal bijproduct van (ruw) ijzerproductie, vormt hierbij de vervanger van de traditionele basisgrondstof portlandcementklinker. Het gebruik van slak past in het duurzaamheidbeleid van de HeidelbergCement Groep, waartoe ENCI behoort.

Bij ENCI Rotterdam worden de grondstoffen per schip aangevoerd. De slak wordt gedroogd en met portlandcementklinker en anhydriet gemalen en gezeefd tot cementen met de juiste samenstellingen. ENCI Rotterdam heeft een productiecapaciteit van 600.000 ton cement/jaar.  

Waar werken wij?

Bij de HeidelbergCement Groep werken mensen met een passie en geloof in wat zij doen. Werken bij ons is een ervaring. De passie op de werkvloer is aanstekelijk en zorgt ervoor dat onze medewerkers zich ook buiten het werk betrokken voelen bij de HeidelbergCement Groep.

De belangrijkste klanten van ENCI zijn de betoncentrales, producenten van betonproducten, aannemers, bouwmaterialenhandelsondernemingen en producenten van droge mortel.

Waar vind je ons?

De verkoop- en marketingactiviteiten vinden plaats vanuit het kantoor in 's-Hertogenbosch waar nog een aantal andere centrale afdelingen gevestigd zijn. De productie van ENCI-cement vindt plaats in de fabrieken in Maastricht, IJmuiden en Rotterdam.

In Rotterdam is ook het kwaliteitscentrum gevestigd. In dit centraal laboratorium wordt betononderzoek gedaan voor alle HeidelbergCement vestigingen in de Benelux alsook voor onze klanten.

Meer weten?

Kom niet alleen meer te weten over de HeidelbergCement Groep, maar ontdek ook onze vacatures op de HR-website van HeidelbergCement Benelux

BEZOEK WEBSITE

ENGIE Services

Wat doen wij?

ENGIE Services laat techniek werken voor haar klanten. Hierdoor kunt u zich volledig concentreren op de realisatie van uw doelstellingen. Wij doen dit met innovatieve concepten en integrale en duurzame oplossingen. Onze efficiënte en effectieve toepassingen in technologieën verbinden wij met vakkennis in financiële, proces- en beheersmatige aspecten van het werk dat wij uitvoeren voor onze klanten. Of dat nu gaat over nieuwbouw, onderhoud en beheer, facility management of on- en offshore constructies en services.

Met onze passie voor techniek spelen we op een verantwoorde manier in op maatschappelijke ontwikkelingen, actuele thema’s in werk- en leefomgevingen en de vraag naar zuinig energiegebruik is ons dagelijks werk. Teamwork en uitwisseling van kennis en kunde is daarin essentieel en vormt de basis van ons succes. Betrokkenheid bij het bedrijf, bij onze klanten en een passie voor techniek zijn onontbeerlijke waarden.

Vanuit die vertrekpunten ontzorgt ENGIE Services haar klanten met innovatieve, state-of-the-art oplossingen voor de industrie, infrastructuur en utiliteitsmarkt. Wij dragen zo op een duurzame wijze bij aan een zuiniger gebruik van hulpbronnen, een comfortabel, energiezuinig binnenklimaat en een zo optimaal mogelijke benutting van technische installaties.

Waar werken wij?

ENGIE werkt door heel Nederland en zelfs over heel de wereld. Je kunt ons vinden in de industrie, utiliteitsbouw (dus de kantoren) en energietechniek. Alleen al in de regio West Nederland werken 2000 man. Met intelligente technologische oplossingen dragen wij als ENGIE Services bij aan een energiezuinige wereld. Wil jij je ook dagelijks inzetten voor duurzaamheid, dan ben je bij ons van harte welkom. Je werkt altijd in een klein team, in een cultuur die je het beste no-nonsense kunt noemen. Op zijn Rotterdams, geen woorden maar daden dus. Je werkt samen met mensen op wie je kunt rekenen, die graag hun kennis met je delen en die betrokken zijn. Geloof ons, dat werkt lekker.

Waar vind je ons?

Wij hebben vestigingen door heel Nederland. Zie hiervoor http://werkenbij.engie-services.nl/contact/vestigingen/

Meer weten?

Kijk op onze website http://werkenbij.engie-services.nl/ of neem contact op met de afdeling Recruitment op telefoonnummer 030 - 65 69 392 of stuur een mail naar recruitment.services.nl@engie.com

BEZOEK WEBSITE

Enecogen

Wat doen wij?

De Enecogen energiecentrale is een samenwerkingsverband tussen Nederlandse Eneco en het Deense DONG Energy. De gedeelde ambitie van beide bedrijven is het verstrekken van schone en betrouwbare energie.

De Enecogen energiecentrale is één van de schoonste en meest efficiënte gasgestookte centrales in Europa, met een zeer hoog rendement (boven de 59%), maximale flexibiliteit en een lage uitstoot van stikstofoxide. De fabriek zal elektriciteit leveren aan meer dan 1,4 miljoen huishoudens.

Waar werken wij?

Momenteel heeft Nederland een relatief out-of-date en inefficiënte productie-park. Dit resulteert in hoge elektriciteitsprijzen en hoge CO2-uitstoot. Aardgas is een relatief schone brandstof in vergelijking met, bijvoorbeeld, steenkool. De nieuwe gasgestookte energiecentrale Enecogen is minder belastend voor het milieu door onder andere:

 •      gebruik te maken van de nieuwste technieken
 •      een hoge energie-efficiëntie, wat resulteert in een lage CO2-uitstoot
 •      een laag geluidsniveau
 •      een lage NOx-emissie
 •      samenwerking met de omliggende industrieën
 •      geen fijnstof uitstoot

Waar vind je ons?

De Enecogen energiecentrale bevindt zich aan de Markweg (Rotterdam-Europoort).

Voor meer informatie over ons bedrijf, incl. mogelijke vacatures, verwijzen we naar de website: www.enecogen.nl

BEZOEK WEBSITE

ExxonMobil Chemical Holland B.V.

Wat doen wij?

ExxonMobil is ’s werelds grootste beursgenoteerde olie- en gasmaatschappij en een van de grootste petrochemische bedrijven.

We houden ons bezig met de winning, verkoop en distributie van aardolie en aardgas. We verzorgen de raffinage en marketing van olieproducten en leveren grondstoffen voor de chemische industrie.

Waar werken wij?

Ons concern is wereldwijd in bijna alle landen actief.

Waar vind je ons?

In Rotterdam heeft ExxonMobil een raffinaderij in de Botlek, een smeeroliemengfabriek in Pernis en drie chemische fabrieken in de Botlek in Europoort.

BEZOEK WEBSITE

Evides Waterbedrijf

Wat doen wij?

Evides Waterbedrijf is één van de grootste waterbedrijven in Nederland. Jaarlijks leveren wij circa 158 miljoen m3 drinkwater aan 2,5 miljoen consumenten en bedrijven in het zuidwesten van Zuid-Holland, Zeeland en de Brabantse Wal. Ook leveren wij industriewater aan grote industrieën in Nederland, België en Duitsland. Evides ontwerpt, bouwt én beheert zuiveringsinstallaties voor de chemische, petrochemische, energie- en voedingsmiddelenindustrie. Juist die combinatie van maatschappelijke en commerciële taken maakt Evides ongekend veelzijdig. Evides gaat nog verder, over de Europese grenzen heen. Met internationale programma’s ondersteunen wij lokale waterbedrijven in derdewereldlanden.

Waar werken wij?

Ons hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam. Ook heeft Evides diverse productielocaties in Zuid- Holland en Zeeland.

Waar vind je ons?

Het leveringsgebied voor drinkwater is Zuidwest-Nederland. Industriewater leveren wij aan grote industrieën in Nederland, België en Duitsland.

Meer weten?

Kijk voor meer informatie op onze website:
http://www.evides.nl/werkenbij

BEZOEK WEBSITE

Gunvor Petroleum Rotterdam B.V.

Wat doen wij?

GPR is gevestigd in de Rotterdamse haven en volledig in handen van de Gunvor-groep. De moderne raffinaderij en het internationale distributiecentrum hebben directe toegang tot de open zee en het Europese achterland. Dit vormt een unieke locatie voor de productie en distributie van tussen- en eindproducten, waaronder LPG, benzine, diesel en bunkerolie. De haven van Rotterdam is het Europese centrum voor petrochemische activiteiten en de motor van de Nederlandse economie.

De raffinaderij, voorheen het eigendom van Kuwait Petroleum International, maakt sinds 1 februari 2016 deel uit van de Gunvor-groep, één van de grootste onafhankelijke grondstoffenhandelaren ter wereld. GPR is geïntegreerd in Gunvors bestaande netwerk van raffinaderijen, waartoe verder de raffinaderij in Antwerpen (België) en Ingolstadt (Duitsland) behoren. Het bedrijf versterkt met de nieuwe aanwinst, in synergie met Antwerpen, de globale handelspositie.

Waar werken wij?

De populairste eindproducten die gemaakt worden uit ruwe olie zijn benzine, diesel en LPG voor auto’s alsmede huisbrandolie. Zwavel voor de productie van autobanden, nafta voor de chemische en kunststofindustrie, lucifers, kunstmest en drijfgas voor spuitbussen, zijn slechts een paar voorbeelden van onze halffabricaten.

We beschikken over twee raffinage-installaties op ons terrein voor de bewerking van ruwe olie en een benzinefabriek. We hebben daarnaast zuiveringsinstallaties, ondersteunende diensten en een enorme opslagruimte met verschillende aanlegplaatsen voor het laden en lossen van zee- en binnenvaartschepen, zoals gigantische olietankers en VLCC-schepen (Very Large Crude Carriers). De olie en alle andere producten worden opgeslagen in onze eigen uitgebreide tankopslag.

Waar vind je ons?

Gunvor Petroleum Rotterdam B.V.
Moezelweg 255
3198 LS Rotterdam-Europoort
0181-251 2639

Meer weten?

BEZOEK WEBSITE

Hexion

Wat doen wij?

Hexion is ‘s werelds grootste producent van thermo-hardende kunstharsen. We zijn een jonge, groeiende organisatie met circa 10.000 medewerkers wereldwijd. Als marktleider van kleefstoffen, composieten en coatings biedt Momentive totaaloplossingen voor een gevarieerd aantal toepassingen, die terug te vinden zijn in alle aspecten van het dagelijks leven. Onze producten zijn belangrijke halffabricaten en worden gebruikt als grondstoffen voor een breed scala aan producten zoals coatings, verf, inkten, elektrische isolatoren, printplaten en windmolens.

Waar werken wij?

We hebben meer dan 100 productielocaties wereldwijd, met vestigingen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië. In Nederland vindt je onder andere het Europees hoofdkantoor langs de A15 ter hoogte van Pernis, maar ook verschillende productielocaties in Moerdijk, Bergen op Zoom, de Botlek en in Pernis. De grootste productielocatie in Nederland is die in Pernis. Hier produceren we onder meer Epoxyharsen. Daarnaast is er in Pernis een Research Laboratorium waar onze afdeling Process Technology & Development werkt aan het verbeteren en ontwikkelen van onze producten.

Waar vind je ons?

Het adres van onze Pernis locatie:

Hexion
Vondelingenweg 601
Havennummer 3190 (Pernis)
3196 KK  VONDELINGENPLAAT RT

Kijk voor meer informatie op onze website www.hexion.com of neem contact op met onze recruiter via het emailadres: linda.brands@hexion.com of via 0611604459

BEZOEK WEBSITE

Huntsman Holland B.V.

Wat doen wij?

Huntsman is het grootste Amerikaanse particuliere chemieconcern. Wereldwijd werken er 15.000 medewerkers in 30 landen.

Waar werken wij?

Op de productielocatie in de Botlek Rotterdam produceert het bedrijf twee soorten chemicaliën, namelijk MDI en Polyol. Deze twee chemicaliën gebruiken de klanten om de mooiste Polyurethaanproducten van te ´schuimen´. Beter bekend als PUR-schuim. Dit gebruiken we vaker dan je denkt. Je slaapt (matras), zit (stoel), loopt (schoenen) erop en sport ermee(surfplanken, skeelers en voetballen).

Waar vind je ons?

Bij Huntsman werken meer als 350 medewerkers, waarvan ongeveer 120 als process operator in de continudienst. Ze bewaken de processen en controleren of alles in de fabrieken goed en veilig gaat.

Op onze site vind je nog veel meer informatie.

BEZOEK WEBSITE

HVC afvalenergiecentrale

Wat doen wij?

Wij voeren twee belangrijke taken uit voor onze eigenaren, zo’n 55 gemeenten en waterschappen.

 1. HVC haalt zoveel mogelijk herbruikbare materualen/grondstoffen uit de afvalstromen van onze aandeelhouders die we inzamelen. Hiervan kunnen nieuwe producten gemaakt worden.
 2. HVC produceert energie uit verschillende duurzame bronen, zoals biomassa, wind en zon en uit restafval dat niet meer hergebruikt kan worden. We ontwikkelen warmtenetten en installaties voor het maken van groen gas uit groente-, fruit- en tuinafval.

Wij zijn een betrokken bedrijf, dat persoonlijke ontwikkeling en eigen verantwoordelijkheid aanmoedigt. Denk aan goede loopbaanmogelijkheden, prima arbeidsvoorwaarden en scholing, zodat je het beste uit jezelf kunt halen.  Enthousiaste medewerkers zijn de duurzame motor van HVC. Daar krijg je energie van. En wij ook!

Waar werken wij?

HVC heeft een afvalenergiecentrale en slibverbrandinsinstallatie in Dordrecht. Hier verbranden we restafval en rioolslib dat niet meer recycled kan worden. Jaarlijks verwerken we daar zo'n 450 kiloton huishoudelijk restafval en zo'n 450 kiloton bedrijfsafval. De warmte die bij de verbranding vrijkomt, drijft een tubine aan die elektriciteit produceert. Ook gebruiken we de warmte om via een collectief warmtenet huizen en bedrijven te verwarmen.

Waar vind je ons?

In Dordrecht heeft HVC een afvalenergiecentrale en een slibverbrandingsinstallatie. In Alkmaar hebben we een afvalenergiecentrale en Bio-energiecentrale. In deze regio vind je ons aan de Baanhoekweg 40 in Dordrecht. Kijk voor meer informatie op www.hvcgroep.nl/werken_bij_hvc.

BEZOEK WEBSITE

Indorama Holdings Rotterdam B.V.

Wat doen wij?

Indorama Ventures behoort tot één van de grootste producenten ter wereld van PET. Op de productielocatie in Europoort beschikt Indorama over een PTA-fabriek en twee PET-fabrieken. In de PTA-fabriek wordt tereftaalzuur geproduceerd. Dit PTA-poeder dient als grondstof voor de productie van PET(polyethylene terephthalate).

PET is een plastic behorend tot de polyester-familie en is ’s werelds meest toegepaste recyclebare plastic. PET kent talloze toepassingen in verpakkingsmateriaal, verpakkingen voor voeding, persoonlijke verzorging, medicijnen en de bekende frisdrank- en waterflessen.

Waar werken wij?

Op onze productielocatie in Europoort werken ongeveer 220 medewerkers.

Veiligheid, milieubewustzijn en teamwork zijn kenmerkend voor onze organisatie. Bij Indorama heerst een informele werksfeer met ruimte voor ontwikkeling en oog voor talent.

Waar vind je ons?

Je vindt ons in het Rotterdamse havengebied Europoort.

Onze adres gegevens:
Indorama Holdings Rotterdam B.V.
Markweg 201
3198NB Europoort-Rotterdam
Havennummer 6347 

Telefoon:  0181-285400
email: rotterdam.site@nl.indorama.net

Meer weten?

www.indoramaventures.com
of neem contact op via 0181- 285437

BEZOEK WEBSITE

INVISTA B.V.

Wat doen wij?

Nylonzout is onze belangrijkste grondstof. Tot 2013 kwam het zout via spoor en water naar Rotterdam. Sinds 2013 produceren wij ons eigen zout uit Adipinezuur en Hexamethyleendiamine.

Vanuit opslag wordt product via leidingen naar de zoutfabriek gebracht waar van het product nylonzout wordt gemaakt.

In de polymeerfabriek wordt vervolgens het nylonzout verwarmd, in een autoclaaf onder hoge druk vloeibaar gemaakt (het polymerisatieproces), in strengen in een koelbad afgelaten en vervolgens met een cutting-machine tot korrels gehakt. Die korrels zijn ons eindproduct.

Het in gebruik nemen van de zoutfabriek  weerspiegelt INVISTA’s voortdurende inzet voor de Europese Nylon 6.6 markt, het vezelsegment en INVISTA’s groei in het engineering polymer segment.

Op onze vestiging in Rozenburg kunnen we nu zowel Nylonzout als Nylonpolymeer maken – inclusief TORZEN® PA66 hars voor onze Engineering Polymer Business.

Waar werken wij?

Op de productielocatie in de Botlek Rotterdam is nylonzout onze belangrijkste grondstof.

Waar vind je ons?

INVISTA heeft vestigingen over de hele wereld. In deze regio zijn wij gevestigd aan de Merseyweg 12, Haven 5210, 3197 KG Botlek RT.

Wat leer jij van ons

Als je als stagiair bij ons komt werken, word je aan iedereen voorgesteld, draai je mee in de fabriek en maak je kennis met de verschillende aspecten van ons productieproces. Als je als leerling-operator aan het werk gaat, stap je in een intern opleidingstraject dat vier tot vijf jaar duurt. In die tijd word je opgeleid tot allround operator. Je gaat alle afdelingen langs en leert wat er allemaal bij de productie van onze korrels komt kijken. Je leert natuurlijk de eigenschappen van ons product goed kennen. Verder stimuleren we je om jezelf te ontwikkelen, we bieden je doorgroeimogelijkheden en we hebben aandacht voor jou, als individu. 

Je krijgt echt persoonlijke begeleiding, daar is onze organisatie klein genoeg voor.

Waarom ben jij belangrijk voor ons

Wij werken graag met mensen die bij onze cultuur passen, dus mensen die open en eerlijk zijn, van teamwork houden en van uitdagend werk in de procestechniek. Als je minimaal VAPRO B hebt behaald of een andere mbo- of hbo-opleiding in de procestechniek hebt gevolgd, pas je mogelijk in ons team.

Als er vacatures zijn, melden we die op onze carrièresite. Voor stagiaires hebben we zeer regelmatig plaats, niet alleen in onze fabriek, maar ook op de overige afdelingen.

BEZOEK WEBSITE

Kemira Rotterdam B.V.

Wat doen wij?

Kemira is een wereldwijd opererend waterchemiebedrijf. Voor Kemira is water de bron van leven en groei. Met onze producten en technische oplossingen besparen onze klanten veel energie, water en grondstoffen. Daardoor kunnen zij het water dat ze gebruiken veel efficiënter recyclen. Zo draagt Kemira bij aan de ontwikkeling van een duurzame industrie en maken schoon water bereikbaar voor meer mensen. Bij de productie van onze middelen voor waterbehandeling is de belangrijkste voorwaarde dat dit veilig en verantwoord plaats vindt.

Zie ook onze video.

Waar werken wij?

Onze klanten zijn bedrijven en organisaties die veel met water werken. Bijvoorbeeld bij waterzuiveringen, drinkwaterindustrie en andere bedrijven waar klanten met onze producten snel en efficiënt hun water schoon kunnen maken. Bij de pulp- en papierindustrie, waar we chemische producten leveren waarmee onze klanten betere rendementen halen en efficiënter met water-, grondstof- en energieverbruik omgaan. En in de olie- en mijnbouwindustrie, waar water een centrale rol vervult en waar klanten met onze kennis hun efficiëntie en productiviteit verbeteren.

Waar vind je ons?

Kemira heeft vestigingen over de hele wereld. Het hoofdkantoor staat in Helsinki, Finland.  In Nederland heeft Kemira twee locaties: Botlek Rotterdam (kantoor en produktie) en Europoort Rotterdam (produktie) die samen Kemira Rotterdam B.V. vormen. Deze twee locaties maken vooral producten voor waterbehandeling. De bedrijfscultuur bij Kemira is open en biedt alle ruimte voor professionele groei.

Zie Kemira luchtfoto's

Ons adres:

Kemira Rotterdam B.V.
Botlekweg 175
Harbournumber 4501
P.O. Box 5020
3197 XE Botlek-Rotterdam
The Netherlands
Tel. +31 181 295800 

Meer weten?

Contactpersoon opleidingen:
Inge Latupeirissa, inge.latupeirissa@kemira.com , 0181-295610

Voor meer informatie kunt u terecht op onze website

BEZOEK WEBSITE

Koole Tankstorage Botlek

Wat doen wij?

Koole Tankstorage Botlek in Rotterdam-Botlek is een tankopslagbedrijf en distributiecentrum voor een grote verscheidenheid aan bulkvloeistoffen: minerale olieproducten en chemicaliën. Naast de tankopslagactiviteiten verleent Koole Tankstorage Botlek nog een unieke dienst: loondistillatie. Daartoe beschikt Koole Tankstorage Botlek op haar terrein over een petrochemische destillatiefabriek bestaande uit 4 destillatiekolommen en een laboratorium. Het bedrijf biedt tevens logistieke diensten en helpt klanten producten en processen te ontwikkelen. Op de site staan bijna 300 opslagtanks met een gezamenlijke capaciteit van ruim 1,6 miljoen cbm. Aan- en afvoeren van producten vinden plaats per schip (zeevaart en binnenvaart), trucks, wagons en ondergrondse pijpleidingsystemen. Er werken ongeveer 250 medewerkers bij de Rotterdamse vestiging van Koole Tankstorage Botlek.

Waar werken wij?

De klanten van Koole Tankstorage Botlek, de olie- en chemieconcerns en handelaren in deze producten, bevinden zich over de hele wereld. Veel van deze bedrijven maken ook in Rotterdam gebruik van het dienstenpakket van Koole Tankstorage Botlek.

Waar vind je ons?

Koole Tankstorage Botlek is gevestigd op de Oude Maasweg 6 in Rotterdam-Botlek, havennummer 4040. Het waterfront van het bedrijf bevindt zich aan de Derde Petroleumhaven. Je kunt Koole Tankstorage Botlek virtueel vinden op koole.com.

BEZOEK WEBSITE

Bunge Loders Croklaan B.V

Wat doen wij?

wat doen wij?

Waar werken wij?

Tekst waar werken wij?

Waar vind je ons?

waar vind je ons?

BEZOEK WEBSITE

Lucite International Holland B.V.

Wat doen wij?

Lucite International is een wereldleider in het ontwerpen, ontwikkelen en vervaardigen van acrylaat geformuleerde producten.

Lucite International Holland B.V. ontwikkelt en produceert acrylaatproducten. Op onze site in Botlek-Rotterdam verwerken wij met ongeveer 70 werknemers de grondstof MMA tot Polymethyl Methacrylate (PMMA) in de vorm van korrels, zowel glashelder als in verschillende kleuren.

Lucite International Holland BV is een onderdeel van Lucite International, wereldwijd marktleider in het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van acrylaat geformuleerde producten. Lucite International is een onderdeel van Mitsubishi Rayon Co (MRC). 

Waar werken wij?

De kunststof, Polymethyl Methacrylate (PMMA) die Lucite produceert is een hoogwaardige kunststof korrel die wij in vele kleuren kunnen maken. Onze klanten zijn vooral gevestigd (of hebben vooral) fabrieken in Europa. Zij verwerken deze korrels in de meest uiteenlopende producten. PMMA vind je werkelijk overal in terug. In achterlichten van auto’s. In meubilair en interieuraccessoires. Brilglazen en de ruiten van een caravan. Zelfs in het beeldscherm van je mobiele telefoon. 

Waar vind je ons?

De fabriek van Lucite International Holland is gevestigd in Botlek-Rotterdam op het Haventerrein 5210. Ons research team is gevestigd in Engeland en ons verkoopteam in meerdere Europese landen.  Zowel ons moederbedrijf, Lucite International en MRC hebben vestingen over de hele wereld. 

Meer weten?

http://lucitediakon.com/

contactpersoon:
Linda Mindertsma
Tel 0181-233215

BEZOEK WEBSITE

Lyondell Chemie Nederland B.V.

Wat doen wij?

LyondellBasell is een van de grootste producenten ter wereld op het gebied van chemicaliën, polymeren (kunststoffen) en brandstoffen. Deze halffabricaten vormen de basiselementen voor de vervaardiging van talloze producten voor dagelijks gebruik.

Waar werken wij?

De toepassingen van de materialen van LyondellBasell lopen uiteen van verpakkingen voor verse voedingsmiddelen, koelvloeistoffen, matrassen, diervoeding, tot medische toepassingen, bouwmaterialen en auto-onderdelen. Ook worden er milieuvriendelijke bio-brandstoffen gemaakt die aan de benzine worden toegevoegd om de uitstoot van CO2, en daarmee het broeikaseffect te verminderen. LyondellBasell heeft meer dan 60 productielocaties in 19 landen op vijf continenten. Wereldwijd werken er circa 14000 mensen bij LyondellBasell. LyondellBasell heeft 4 vestigingen in Nederland. Het hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam. LyondellBasell streeft continu naar verbetering op het gebied van veiligheid en milieu. LyondellBasell staat dan ook voor groei, kansen en ontwikkeling voor onze medewerkers.

Waar vind je ons?

LyondellBasell is een wereldwijd chemisch bedrijf met in de haven van Rotterdam twee productiefaciliteiten waar het hoofdproduct propyleenoxide (PO) wordt geproduceerd: Op de Botlek en op de Maasvlakte. Daarnaast beschikt LyondellBasell over een diepwater terminal in het Europoortgebied.

BEZOEK WEBSITE

Rijnmond operations BV

Wat doen wij?

Rijnmond operations BV is een internationaal bedrijf dat energie opwerkt. Dit internationale bedrijf opereert 10 elektriciteitscentrales.

Waar werken wij?

De fabriek in Rotterdam genereert 820 MW en voorziet Nederland en Noordwest Europa van schone energie. Zij leveren tevens 150 ton stoom per uur aan de naastgelegen Shell raffinaderij van Pernis

Waar vind je ons?

Rijnmond operations BV ligt in het Rotterdamse Havengebied, nabij de Shell Raffinaderij. 

BEZOEK WEBSITE

Mourik Services B.V.

Wat doen wij?

wat doen wij?

Waar werken wij?

Tekst waar werken wij?

Waar vind je ons?

waar vind je ons?

BEZOEK WEBSITE

Nederlandse Gasunie N.V.

Wat doen wij?

De Gasunie is een gastransportbedrijf. De hoofdtaak is het besturen, onderhouden en aanpassen van het gastransportsysteem.

Waar werken wij?

Tekst waar werken wij?

Waar vind je ons?

waar vind je ons?

BEZOEK WEBSITE

Neste Netherlands B.V.

Wat doen wij?

Neste Rotterdam is de grootste raffinaderij voor hernieuwbare brandstoffen in Europa. Er werken ongeveer 150 mensen, waarvan 110 in vaste dienst en 40 dienstverleners.

 

Waar werken wij?

Ons doel is om de toonaangevende leverancier van brandstofoplossingen in het Oostzeegebied te zijn en te groeien in de op hernieuwbare grondstoffen gebaseerde wereldwijde markt. Het bedrijf heeft het meest uitgebreide netwerk van tankstations in Finland en heeft een sterke aanwezigheid in de Baltische staten en in de regio van St. Petersburg in Rusland.

Waar vind je ons?

De fabriek is gevestigd op de Maasvlakte in het westelijke deel van de Rotterdamse haven. De ligging dichtbij andere chemische fabrieken biedt een aantal synergiemogelijkheden met andere bedrijven.

BEZOEK WEBSITE

Nouryon Industrial Chemicals B.V.

Wat doen wij?

Nouryon is een van 's werelds toonaangevende producenten van chemische producten. De producten die wij maken en leveren zijn van cruciaal belang voor de moderne samenleving. Onze producten zijn terug te vinden in het huis waar u woont, het voedsel dat u weet, de auto die u rijdt of de medicijnen die u slikt.

Waar werken wij?

Het leven is één en al chemie; alles is opgebouwd uit chemische stoffen. In het dagelijkse leven vind je overal om je heen producten waarin chemische grondstoffen zijn verwerkt. Eén van die onontbeerlijke grondstoffen is chloor, dat zijn toepassing vindt in uiteenlopende producten, van broodtrommels en tandpasta tot geneesmiddelen en nog veel meer.

Waar vind je ons?

Nouryon heeft vestigingen over de hele wereld. In deze regio zijn wij gevestigd aan de Welplaatweg 12
Postbus 7020, 3000 HA te Rotterdam 

Meer weten?

BEZOEK WEBSITE

Powerplant Rotterdam

Wat doen wij?

In tijden van verandering en transformatie, zetten wij ons in om veilig elektriciteit te leveren. Dat doen wij met vijf installaties gevestigd in Nederland (Maasvlakte Rotterdam) en Duitsland (Wilhelmshaven, Zolling en Farge).

 

Waar werken wij?

Met vijf kolen- en biomassa- gestookte energiecentrales levert Onyx Power een totale bruto capaciteit van circa 2350 megawatt.

Powerplant Rotterdam is recent gebouwd en draagt bij aan hoge rendementen, substantieel milieubeheer en een zeer laag emissieprofiel. Daarnaast is de centrale geschikt voor potentieel gebruik van duurzame biomassa. Als leverancier van betrouwbare en veilige energie willen wij bijdragen aan energiezekerheid en stabiliteit van het elektriciteitsnetwerk.

Waar vind je ons?

Powerplant Rotterdam is één van de vijf kolen- en biomassa- gestookte energiecentrales van Onyx Power en gevestigd op de Maasvlakte Rotterdam.

Powerplant Rotterdam op de eerste Maasvlakte

BEZOEK WEBSITE

Shell Ned Raff/Chemie B.V.

Wat doen wij?

Shell is een wereldwijde actieve groep van ondernemingen op het gebied van energie en petrochemie. Onze doelstelling is de samenleving te voorzien van energie op een manier die economisch, milieutechnisch en maatschappelijk verantwoord is.

 

Waar werken wij?

Wij hebben mensen werkzaam in meer dan 90 landen. In de regio hebben wij locaties in Pernis en Moerdijk.

Shell Pernis is de meest gebruikte benaming voor de fabrieken van Shell op het grote bedrijventerrein (425 hectaren) nabij Pernis en Hoogvliet. In ongeveer zestig verschillende fabrieken worden olieproducten en basischemiecaliёn gemaakt op basis van aardolie. De bekendste daarvan zijn benzine en diesel, maar bijvoorbeeld ook kerosine en LPG. De basischemicaliёn dienen als grondstof voor de fabricage van dagelijkse gebruiksgoederen. De raffinaderij van Shell Pernis is de grootste van Europa en één van de grootste ter wereld.

De basischemiecaliёn die door de fabrieken van Shell Moerdijk worden geproduceerd worden door andere  industriёen tot eindproducten vervaardigd.  Je kunt hierbij denken aan geneesmmiddelen, matrassen, tempur, de tuinstoel, cd-hoesjes, een surfplank en verpakkingsmateriaal.

De kraker op Shell Moerdijk is de op één na grootste fabriek ter wereld.

Waar vind je ons?

Shell is in Nederland aanwezig met activiteiten in alle vijf divisies van de Groep - Olieproducten, Chemie, Gas & Elektra, Exploratie & Productie en Duurzame Energie.

Zie ook onze website voor meer informatie.

BEZOEK WEBSITE

Shin-Etsu PVC B.V.

Wat doen wij?

Shin-Etsu is een onderdeel van Shin-Etsu Chemical Ltd., wereldmarktleider in de productie van PVC. Productie vindt plaats in twee moderne plants in Nederland: Rotterdam Botlek en Pernis. Het hoofdkantoor bevindt zich in Hilversum.

Waar werken wij?

Met een productiecapaciteit van meer dan 3 miljoen ton mag het Japanse chemiebedrijf Shin-Etsu zich ’s werelds grootste PVC-producent noemen. Met zo’n 220 medewerkers produceren we in de Botlek Vinylchloride (VCM) dat in Pernis wordt omgezet tot Polyvinylchloride (PVC). Het is een productieproces waar moderne technieken en technologieën met elkaar samen gaan. Dit doen we veilig, gezond en met oog voor het milieu.
PVC wordt ingezet voor de meest uiteenlopende toepassingen in ons dagelijks leven: raamkozijnen, leidingsystemen, vloerbedekking, elektriciteitskabels, en een  groot aantal andere producenten.

Waar vind je ons?

Je vindt onze productielocaties in het hart van de Botlek en in Pernis.

Onze adresgegevens:

Shin-Etsu PVC B.V.
Welplaatweg 12
3197 KS Hoogvliet RT
Havennummer 4150.

Meer weten?

Bezoek onze website www.shinetsu.nl voor meer informatie over Shin-Etsu. Wil je op de hoogte blijven van het nieuws van Shin-Etsu PVC B.V.? Meld je dan aan voor 'PVC in Beweging'. Deze verschijnt drie keer per jaar.

BEZOEK WEBSITE

SPIE Nederland B.V.

Wat doen wij?

SPIE Nederland is een dochteronderneming van de SPIE Groep, dé onafhankelijke Europese leider in multitechnische dienstverlening op de gebieden van energie en communicatie. SPIE Nederland begeleidt haar klanten in het ontwerp, de uitvoering, de exploitatie en het onderhoud van netwerksystemen en energie-, infrastructurele-, industriële- en gebouwinstallaties. SPIE Nederland behoort tot de top 3 van technische dienstverleners in Nederland. De gezamenlijke ambitie van SPIE is het ontwikkelen van een betere toekomst door het aanbieden van innoverende en duurzame oplossingen.

Zie ook onze video.

Waar werken wij?

SPIE is actief in vier complementaire marktsegmenten:

Smart city: Ontwikkeling van gerichte oplossingen voor groeiende behoeften op het gebied van energieprestatie, eco-mobiliteit, slimme gebouwen en duurzame verbeteringen van de leefomgeving.

e-fficient buildings: Een nieuwe aanpak voor de ontwikkeling die zich richt op het bouwen van geïntegreerde energieprestaties, comfort en bewonersbehoeften.

Energies: Levering van oplossingen voor alle segmenten van de energie-industrie om internationale operators te ondersteunen gedurende de gehele levenscyclus van hun faciliteiten.

Industry services: Best-in-class technische diensten aan alle sectoren van de industrie, dankzij zeer gespecialiseerde teams en  een efficiënte overdracht van vaardigheden en expertise.

Werken bij Spie? Bekijk onze video:

Waar vind je ons?

Ruim 38.000 medewerkers zijn verdeeld over bijna 600 vestigingen in 38 landen. Ook in Nederland zijn de SPIE-vestigingen zo verdeeld over het land, dat we altijd dicht bij onze klant zitten.

Hoofdkantoor:

Huifakkerstraat 15
4815 PN Breda
T: 076-5445444

BEZOEK WEBSITE

Synres

Wat doen wij?

Synres B.V. (SYNthetic RESins = kunstharsen) is opgericht in 1947 in Hoek van Holland. Synres is een groeiend bedrijf in de Coating Resins Industrie en was tot 2015 onderdeel van DSM. De productielocatie in Hoek van Holland produceert een volledige variëteit van oplosmiddel houdende alkyd, acrylaat, thixotropische harsen en additieven. 

Zie ook onze video.

Waar werken wij?

Zowel ons kantoor als onze productielocatie zijn gevestigd aan de Slachthuisweg 30 te Hoek van Holland. Wij werken met ongeveer 90 medewerkers aan innoverende harsen en materialen. 

Waar vind je ons?

Onze producten worden wereldwijd verkocht.

Meer weten?

BEZOEK WEBSITE

TEAM Terminal B.V.

Wat doen wij?

TEAM Terminal BV is een van de grootste olie op- en overslagbedrijven in het Rotterdamse Europoortgebied. Jaarlijks wordt 35 miljoen kubieke meter "ruwe olie" doorgezet, Veiligheid staat bij TEAM Terminal vanzelfsprekend voorop. Lijfspreuk van elke medewerker is: 's avonds net zo gezond naar huis als we 's morgens gekomen zijn.

Opslagcapaciteit: 33 landtanks, met een gezamenlijke opslagcapaciteit van 2.754.900 kubieke meter.

Waar werken wij?

De ruwe olie - in het vakjargon "crude" genoemd - is afkomstig uit landen zoals Saoedi-Arabie, Venezuela en Rusland. De olie wordt na ontvangst opgeslagen in, en via pijpleidingen verpompt naar verschillende afnemers in binnen- en buitenland. Voor verdere verwerking en raffinage.

Waar vind je ons?

TEAM Terminal BV
Rijndwarsweg 3
3198 LK Europoort rt.
0181-286600 

Meer weten?

www.team-terminal.nl

BEZOEK WEBSITE

Tronox Pigments (Holland) B.V

Wat doen wij?

Tronox is wereldwijd een toonaangevende producent en verkoper van mineraalzand en titaandioxide (TiO2)-pigment. Wij zijn de enige producent van TiO2-pigment in Nederland, een dynamisch, spannend en compleet chemisch proces dat het uiterste vergt van de expertise, de samenwerking, het veiligheidsbesef en verantwoordelijkheidsgevoel van onze mensen.

Bij Tronox draait alles om onze mensen. Respect van onze omgeving krijgen we alleen doordat we onze verantwoordelijkheid nemen op het gebied van veiligheid en milieu. Voorkeur van onze klanten krijgen we alleen doordat kwaliteit meer is dan het leveren van een topproduct. Een goede werkgever zijn we alleen doordat we mensen de ruimte geven voor ontplooiing van hun talenten.

Waar werken wij?

In Nederland zijn wij gevestigd in de Botlek en op deze locatie produceren wij TiO2-pigment van een hoogwaardige kwaliteit voor drie belangrijke marktsegmenten: fabrikanten van coatings, de plasticindustrie en de papier(laminaat)industrie.

Tronox heeft ook TiO2-pigment productielocaties in het Amerikaanse Hamilton, Missisippi en vlakbij het Australische Perth. Door de strategische vestiging van deze productielocaties en de verkoopafdelingen in de wereld zijn we in staat om meer dan 1000 klanten in meer dan 90 landen te bedienen met kwaliteitsproducten, betrouwbare service en tijdige levering.

Naast de drie TiO2-pigment productielocaties heeft Tronox mineraalzand operaties in Zuid-Afrika en in Australië en een productielocatie in Henderson (USA) voor elektrolytische en chemische specialiteiten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Stamford (USA).

Waar vind je ons?

TiO2, je komt het overal tegen. Bijvoorbeeld in verf, papier, kunststof, medicijnen, laminaat, huidverzorgingsproducten en levensmiddelen.

Ons adres
Tronox Pigments (Holland) B.V.
Professor Gerbrandyweg 2
3197 KK Rotterdam
Nederland
Havennummer 4502
T +31 (0) 181 24 66 00

Meer weten?

Kijk dan op onze website www.tronox.com, of neem contact op met Petra Siemensma, petra.siemensma@tronox.com, tel. 0181-246630.

BEZOEK WEBSITE

Uniper Benelux N.V.

Wat doen wij?

Uniper Benelux geeft de toekomst energie

Uniper Benelux verkoopt in Nederland en België gas, elektriciteit, warmte en energiediensten. Tevens produceren wij energie en warmte. We streven doorlopend naar efficiëntere en schonere energievoorziening: Cleaner & better energy. Dat doen we door betrouwbare diensten en producten tegen eerlijke prijzen te leveren. We gedragen ons verantwoordelijk en realistisch.

Waar werken wij?

Het productiepark van Uniper Benelux bestaat uit vijf gasgestookte en twee kolengestookte centrales. De gascentrales staan in Rotterdam (RoCa en Galileïstraat), Den Haag, Leiden en in het Belgische Vilvoorde. De kolencentrales zijn te vinden op de Rotterdamse Maasvlakte en in het Belgische Langerlo. In het totaal heeft EBX een opgesteld vermogen van zo'n 2.840 MW. De elektriciteit die op deze acht locaties wordt geproduceerd, wordt via hoogspanningsnetten aan distributiebedrijven en aan eindklanten geleverd. Daarnaast genereren de centrales in Rotterdam, Den Haag en Leiden warmte voor de verwarming van huizen en kassen.

Waar vind je ons?

De elektriciteit die op deze acht locaties wordt geproduceerd, wordt via hoogspanningsnetten aan distributiebedrijven en aan eindklanten geleverd. Daarnaast genereren de centrales in Rotterdam, Den Haag en Leiden warmte voor de verwarming van huizen en kassen.

Meer weten?

Voor meer informatie over ons bedrijf bezoek onze website.

BEZOEK WEBSITE

Viterra Botlek B.V.

Wat doen wij?

Een kijkje in het proces van Viterra Botlek

Met een productiecapaciteit van 400.000 ton biodiesel en 60.000 ton pharma glycerine per jaar, gaan onze producten de hele wereld over. Er wordt gestart met ruwe olie, gewonnen uit zaden, die binnenkomt per vrachtschip. Dit wordt gelost en voorbewerkt, waarbij o.a. de slijmstoffen, vetzuren en andere verontreiniging eruit gehaald worden. Later wordt er methanol en een katalysator toegevoegd en wordt de reactie gestart waarbij er aan het eind van het proces uiteindelijk biodiesel overblijft. Per schip vervolgt de biodiesel zijn weg, bijvoorbeeld naar de grote raffinaderijen, waar het wordt gemengd met normale diesel. Hierdoor reduceren we de CO2-uitstoot van de diesel tijdens o.a. transport.
Pharma glycerine is een bijproduct van de biodieselproductie, maar ook hier gaan we heel zorgvuldig mee om. We zorgen dat dit product minstens 99,5% zuiver is, voordat het per tankwagen onze plant verlaat. Pharma glycerine wordt verwerkt in onder meer cosmetische producten, vloeibare wasmiddelen, tandpasta, voedings- en voedermiddelen maar kent ook zijn toepassing in tal van technische zaken zoals bijvoorbeeld in de verf van de witte strepen op de weg.

Waar werken wij?

Viterra is een wereldspeler op het gebied van agriculture met vestigingen over de hele wereld. Viterra Botlek B.V. (voorheen Biopetrol Rotterdam) is een grote producent van biodiesel en pharma glycerine. In Rotterdam hebben we een moderne fabriek, die draait op de nieuwste technologieën. Het productieproces is zo ingericht dat vrijwel alle stoffen die vrijkomen bij het proces verder worden verwerkt. Hierdoor zijn er nagenoeg geen afvalstoffen. Samen met onze maatregelen voor CO2-reductie zorgt dit voor een uiterst duurzame productie.


Op de plant in de Botlek werken ruim 70 mensen dagelijks aan alle processen. Onze Operators werken in 5-ploegendiensten, de Verladingsoperators in 2-ploegendiensten en de Laboratorium medewerkers in dagdienst of 5-ploegendienst. Daarnaast hebben we in Rotterdam ook een eigen Maintenance-, Engineering-,Finance-, IT en HR-afdeling en zijn we zelfvoorzienend met een eigen Stoomketel, instrumentenluchtvoorziening, stikstofvoorziening, koelwatervoorziening en afvalwaterzuivering. Er zijn korte lijnen en er heerst een echte familiecultuur.

Waar vind je ons?

Viterra Botlek B.V. heeft vestigingen in Zwitserland, Duitsland en Nederland. Onze productiesite in Pernis is te vinden aan de Welplaatweg 108, 3197 KS te Rotterdam.

Werken bij Viterra Botlek

Wanneer je aan de slag gaat bij Viterra Botlek krijg je een warm welkom én een uitdagende job. Onze fabriek is niet enorm groot maar in tegenstelling tot veel andere brandstofproducenten zijn onze Operators verantwoordelijk voor het gehele proces in plaats van alleen een deelproces. Viterra Botlek is dan ook een interessante site om je carrière te starten waarbij je kennismaakt met nagenoeg alle kanten van de procestechniek. Als Operator begin je met een interne opleiding, waarbij je kennis maakt met alle afdelingen en processen. De praktijk leert je de taal van onze organisatie en onder leiding van de supervisor maak jij je alle productieprocessen eigen.
Ook de rollen op andere afdelingen zijn heel veelzijdig. Als Maintenance specialist ontwikkel je uitgebreide kennis over alle installaties en ook in ons laboratorium voeren wij een groot aantal analyses en metingen uit met verschillende technieken.

Welkom bij de familie

Bij Viterra Botlek zijn er trouwens ook tal van mogelijkheden om door te groeien, diverse junior operators zijn al doorgegroeid en hebben nu een leidinggevende functie. Wanneer jij de processen in onze fabriek onder de knie hebt en je je thuis voelt, stimuleren we jou om jezelf verder te ontwikkelen. We zorgen sowieso dat jouw kennis over veiligheid altijd up-to-date blijft met verschillende cursussen. Heb jij een Vapro B diploma en wil je leren, dan is het mogelijk om je met behulp van diverse trainingen en cursussen verder te ontwikkelen. Daarnaast is een horizontale groei naar een andere afdeling ook zeker mogelijk.

Meer weten?

BEZOEK WEBSITE

Vopak

Wat doen wij?

Koninklijke Vopak N.V. is wereldmarktleider op het gebied van onafhankelijke op- en overslag van vloeibare bulkgoederen, zoals olieproducten, chemicaliën, plantaardige oliën en vloeibare gassen. 

Waar werken wij?

We hebben 400 jaar ervaring op het gebied van opslag en doorvoer. Vopak heeft een wereldwijd netwerk van tankterminals, die op strategische plaatsen voor gebruikers liggen ten opzichte van de belangrijkste vaarroutes. Klanten zijn overwegend ondernemingen uit de chemische en olie-industrie, voor wie Vopak een grote verscheidenheid aan producten opslaat voor een groot aantal industrieën.

Waar vind je ons?

Ons adres is:

Koninklijke Vopak N.V.
Westerlaan 10
3016 CK Rotterdam, Nederland

BEZOEK WEBSITE